Het is Nationale Feëendag! Bezorg in 5 stappen jouw kindje een onvergetelijke dag!

Vandaag is het nationale Feeën-dag, daarom is het tijd om elf te spelen. In deze blog kan mama lezen hoe jij een hele mooie dag kan beleven als elfenkindje

Ingrediënten:

  • Een tule rok of een vrolijk gekleurde legging
  • Tof T-shirt met een felle kleur
  • Toverstafje of een grote wandelstok
  • Sterrenstof (glitters of confetti)
  • 1 paar elfjes oren
  • Een paar vleugels

Bereidingswijze:

Stap 1.

Heb je geen tule rok maar wil je deze wel maken? Pak dan een of meerdere stukken bakpapier of aluminiumfolie en wikkel deze om je middel. Knip het stuk af wat past en versier dit met glitters, stickers of andere leuke plaksels. Het bakpapier kun je aan elkaar vast nieten en het aluminiumfolie kun je aan elkaar plakken met plakband. Heb je de tule af? Doe deze dan om en trek het leukste T-shirt aan die je in de kast hebt.

Stap 2.

De Vleugels. Sommige van jullie hebben misschien al vleugels liggen, maar voor de gene die deze nog niet hebben: zoek een oude pizza doos of een andere doos die net zo groot is. Voor grote vleugels heb je 4 pizzadozen nodig en voor de kleine 2. Knip of 2 hartjes (voor de kleine vleugels) of 4 halve rondjes (voor de grote vleugels) en niet deze aan elkaar. In het midden van de vleugels kun je 2 gaatjes maken. Doe daar twee touwtjes doorheen waar je jouw armen doorheen kunt doen en tada! Je hebt jouw vleugels.

Stap 3.

De elfjes oren zijn lastig om te laten groeien, maar heel makkelijk om zelf te maken! Pak een stukje papier en knip daar een driehoek uit, daarna kleur je het papier in. Vouw het driehoek om de oor en plak het met een plakbandje dicht. Om zeker te weten dat je jouw oren niet verliest plak je er ook nog een aan de achterkant van het oor. 

Stap 4.

Trek alle kleren aan, doe de oren op, pak het toverstafje of de grote wandelstok en doe de vleugels om. Pak de sterrenstof (alleen als papa en mama de glitters goed vinden) en strooi er wat rond. Zijn de glitters ineens uit het huis getoverd? Pak dan de onzichtbare sterrenstof, dat is nog veel specialer!

Stap 5.

Wees voor één dag een Elf!

Mochten jullie nu trots willen laten zien wat jullie hebben gemaakt? Post het en tag Flexleidster of mail een foto zodat wij jullie mooie creaties kunnen zien! Gebruik de hashtag #flexleidsterfee

Liefdevolle Elfengroet, Team Flexleidster!

Geen categorie

One thought on “Het is Nationale Feëendag! Bezorg in 5 stappen jouw kindje een onvergetelijke dag!

  1. Pingback: Vandaag op de blog: 10+ Spel ideeën voor kids om te doen deze zomer! - Flexleidster

Reacties zijn gesloten.