Vandaag op de blog: 10+ Spel ideeën voor kids om te doen deze zomer!

Vandaag op de blog: 10+ Spel ideeën voor kids, zoals we hierboven ook al noemden. Hier vast wat inspiratie, met een beetje wind en goed weer is het bijvoorbeeld superleuk om te gaan vliegeren! Wat dacht je van omgekeerd verstoppertje bijvoorbeeld? Dan verstopt één iemand zich en moet de rest die persoon gaan zoeken. Als je diegene gevonden hebt moet je erbij gaan zitten totdat iedereen de groep en de verstopte persoon heeft gevonden.

Bemoedig je kind om écht te spelen

Spelen zoals vroeger: verstoppertje, tikkertje en Annemaria Koekoek. Al deze spelletjes zorgen voor de sociale ontwikkeling van het kind. De interactie met elkaar, winnen en verliezen. Deze onderdelen horen ook bij het ‘grote mensen’ leven. Daarnaast zijn ze in beweging en vaak in de buitenlucht. Des te meer reden om ze dus écht even te laten spelen.

Goed voor de motoriek!

Buitenspelen is enorm goed voor de motoriek. Laat kinderen gerust ravotten, in bomen klimmen, over hekjes springen, voetballen, hinkelen of touwtje springen. Hierdoor ontwikkelen zij motorieke vaardigheden en zullen ze uiteindelijk minder snel vallen.

De tofste ideeën

We willen het je natuurlijk zo gemakkelijk mogelijk maken en daarom delen wij hieronder verschillende leuke en uitdagende spelletjes die kinderen met elkaar kunnen spelen.

  • Bowlen in de achtertuin! Ideaal om te bowlen in jouw eigen achtertuin! Je hebt van die leuke gekleurde kinderkegel sets te koop. Deze plastic flesje kun je goed gebruiken om te bowlen, nu nog een bal en gaan! Wie scoort de meeste punten?
  • Met een beetje wind en goed weer is het superleuk om te gaan vliegeren! Wil je dat ze langer zoet zijn dan een uurtje? Laat ze dan zelf die vlieger bouwen.
  • Weet je nog… Stoepranden of stand in de mand. Superleuk om aan je eigen kids te leren!
  • Stoep krijten creatief én lekker even buiten, de ideale combinatie
  • Als je hem nog niet in de tuin heb staan dan is een zwembad een goed idee, voor de wat oudere kinderen natuurlijk. TIP: Stuur ze eens 5 minuten (pas op dat ze geen kou vatten) het zwembad in als het zomers een keer regent. Dat gaat natuurlijk tegen het normale leven in en dát vinden kinderen vaak fantastisch!

Vandaag op de blog: 10+ Spel ideeën voor kids om te doen deze zomer en dit waren ze dan! Onze toffe ideeën vanuit Team Flexleidster. Heb jij er nog meer? Deel ze met ons via Instagram of Facebook onder onze posts!

P.S. Wellicht vind je deze blog óók leuk om te lezen!

Geen categorie